IDAHOTIQZ 2023 op 17 mei in CC Amstel!

De Internationale Dag tegen Homo-, Lesbo-, Bi-, Trans- en Interseksefobie (IDAHOT) werd groots gevierd met de expositie “This is me” en het theaterconcert “I Am” in Amsterdam Zuid!

Tickets

Theaterconcert “I Am” 

In de line-up van het theaterprogramma werd dit jaar de nadruk gelegd op de verbinding tussen de oudere en de jongere generatie. Het was een gevarieerd theaterconcert met jonge queer pop- en musical-artiesten als HALCYON, Maerten, Roi Soleil, Jasha Eliane, Jonas Bouckaert en Jafeth Jacobs maar ook met musical-rotten als Rolf van Rijsbergen en Alice Wessels, dragqueen Ashley Knight, leermannen-cabaretduo De Poppers, verhalenverteller Luna Lunettes, chanteuse Pia Vapeur en koningin van de Amsterdamse travestie Coco Coquette! De presentatie was in handen van niemand minder dan Naomi Antonius en zang en muziek werd afgewisseld met spoken word, stand-up comedy en korte power speeches door o.a. Lisa van Ginneken (D66), Benjamin Caton (GroenLinks) en stand-upcomedian Miky Burch.

Expositie “This Is Me”

De expositie, door fotografe Suzanne van de Laar, bestond uit intieme portretten van jongeren uit de transcommunity in verschillende stadia van hun  transitie. Hiermee vertelt zij hun verhaal en het verhaal van “This is me”, over jezelf worden en zijn. De zoektocht naar identiteit en imago en hoe je je daarmee verhoudt tot anderen. De beelden zijn krachtig en kwetsbaar en voorzien van interviews en onderschriften. De expositie werd om 19.00 uur geopend door stadsdeelbestuurder van Amsterdam Zuid, Rocco Piers. De expositie was gratis te bezoeken tot en met 31 mei in CC Amstel.

Een belangrijk deel van de line-up (en expositie) bestond uit jongeren die zich identificeren als trans, queer, interseksueel, non-binair. Het podium wordt gedeeld door oud en jong, er wordt ruimte gegeven aan de nieuwe kleuren en aan het talent van de toekomst. Het wordt een gevarieerd en oprecht programma door alle mensen en kleuren die onze regenbooggemeenschap zo mooi maken. Het maakt niet meer uit of je een gekleurde cis-homo in leer, een genderfluïde witte jongere bent, een transpersoon die een eigen vorm van transitie bepaalt of iemand die nog in zelfonderzoek is. Samen maken ze het een kunstzinnig feest. Het concert vond plaats op 17 mei om 20:00 uur in CC Amstel. Kaarten waren te bestellen via onderstaande knop:

Tickets