QUARTZ! de première, vrijdagavond 19 juli 2024!

De kaartverkoop is nu begonnen!

Cast IDAHOTIQZ 2023

IDAHOTIQZ en Arti et Amicitae presenteren ter ere van Queer & Pride samen een nieuw initiatief: QUARTZ! Een fusion van Queer Arts van diner tot feest, over het bereiken van emancipatie binnen en met de LHBTQI+ gemeenschap door dialoog en kunst. Dat zijn talen die we allemaal spreken en die ons verbinden, voorbij aan de verschillen die ons soms verdelen maar die we juist ook kunnen koesteren. Een fusion van diner, feest, expositie, spoken word, talkshow, live entertainment en beeldende kunst. Serieuze en ontroerende, verbroederende en feestelijke momenten wisselen elkaar af in een avondvullend programma inalle kleuren van de regenboog. En dat alles in de sfeervolle setting van Arti et Amicitae aan het Rokin! 


IDAHOTIQZ
Op 17 mei, de dag dat homoseksualiteit in 1990 als ziekte werd geschrapt, ontstond IDAHOT, de internationale dag tegen homo en transfobie. IDAHOTIQZ heeft als missie om op kunstzinnige wijze gemeenschapszin van en met de Queercommunity te bevorderen en organiseert daartoe evenementen op IDAHOT, Pride en vanaf nu ook gedurende de rest van het jaar. 

Arti et Amicitae

Gevestigd in een monumentaal gebouw aan het Rokin is Arti et Amicitea al sinds 1839 een vereniging voor en door kunstenaars. Nieuwsgierigheid, vriendschap en verbinding zijn leidend, waarbij Arti het voortouw neemt met de ontwikkeling van een actuele, experimentele en spraakmakende tentoonstellingsprogrammering. De sociëteit is de ontmoetingsruimte voor activiteiten, tentoonstellingen en feesten. 

Programma
De avond start al tijdens het diner om zes uur wanneer de eerste optredens zullen plaatsvinden. Het diner gaat rond half negen over in een talkshow waarbij kunst en diens boodschap wordt besproken met deelnemende kunstenaars en activisten uit de LHBTQI+gemeenschap. Ook zal dan de expositie officieel worden geopend en zullen we de overgang maken naar de theatershow. Tot ongeveer tien uur zullen verschillende artiesten uit de regenboogcommunity een interactief theaterprogramma verzorgen vol muziek, dans, en gedichten. Daarna proosten wij met elkaar op hoe kunst kan verbroederen in een tijd van polarisatie en kunnen we onze vrijheid vieren met DJ RAF

De talkshow
Uw hosts van de avond, Don en Pia nemen u mee in de actualiteit in gesprek met hun gasten Suzanne van de Laar (voorzitter Pride Amsterdam, fotografe), Anderson Carvalho (danser) en DeViNagA

Het theaterprogramma
We verklappen nog niet alles, maar reken op een wervelende theatershow met onder andere zangeres Agnes Geneva, saxofonist Arthur Demonceau en DeViNagA. Don Pasquale en Pia Vapeur zullen een heuse operabattle ten gehore brengen.

De expositie
Suzanne van de Laar is activist, voorzitter van Pride Amsterdam en maakte voor IDAHOTIQZ een foto-expositie over transjongeren in verschillende stadia van hun transitie. Ze legde vast met welke problemen en emoties dat gepaard gaat: wachtlijsten, ketenen, vechtlust, trots, liefde. In 14 indrukwekkende werken vertelt zij hun verhaal. Deze werken zullen tijdens Queer & Pride blijven hangen tot de zomersluiting van Arti et Amicitae begin augustus.

Feest
Na afloop van het theaterprogramma barst het feest los onder leiding van DJ RAF, residential DJ in café Prik.DJ RAF staat garant voor een spetterend feest met een grote variëteit aan muziek!

Wil je er bij zijn?

Reserveer je ticket via deze RESERVERINGSLINK

Entree €19,50 (regulier), Arti-Leden gratis (max 1 kaartje per lid), Stadspas en studenten op vertoon van pas/legitimatie €10. 
Diner €17,50

17:00   Inloop
18:00   Dinerbuffet
20:30   Theatershow
22:00   Feest!

Het wordt een viering van kunst en diversiteit dus voel je vrij! Er is geen dresscode, kom vooral als jezelf, al verhoogt een regenboogitem wel de feestvreugde. Er is een fotograaf die je in een roze fotolijst kan vereeuwigen.

Na de première op 19 juli zal QUARTZ viermaal per jaar worden georganiseerd, met een steeds wisselend programma